Nieky Holzken (interview)

Posted by on / 0 Comments

 

Nieky Holzken

Vorige week gingen we kijken bij Nieky Holzken met de reporters van de telegraaf/ privé, Henk Verhaeren en Andy Smulders. Zijn eigen docusoap op RTL 5 werd een succes en gaf een onthullend beeld van het leven van de wereldkampioen kickboksen. Dat was volgens Nieky Holzken wel even nodig: “Van de bokswereld wordt een heel ander beeld geschapen dan het in werkelijkheid is. Ik wil het imago van de sport verbeteren. Ik wil een voorbeeld zijn voor de kinderen”

 

Op de sportschool van zijn schoonvader komen veel kinderen met gedragsproblemen die veel baat hebben bij kickbokstraining. Er komen kinderen van alle soorten afkomst maar in de gym zijn ze allemaal gelijk: Kinderen die gepest worden zijn krijgen zelfvertrouwen, kinderen die te dik zijn verliezen gewicht enz.. Die kinderen worden daardoor gelukkiger en dus steeds positiever. “Ik was zelf een moeilijk kind, heb in mijn thuissituatie veel meegemaakt en kwam daadoor in de problemen. Als ons pa zei: “niet roken” dan deed ik dat juist. Alles wat niet mocht probeerde ik als kind totdat ik ging trainen. Toen begon alles op zijn plek te vallen en begon mijn leven zin te krijgen. Ook door de school waar ik toen zat werd ik een beetje in toom gehouden, met name door de leraar die ik had. Nu als ik daar kom ben ik een voorbeeld voor de kinderen en dat maakt mij trots omdat zo ook de sport een goede naam krijgt. Ik hoop als ooit mijn zoon Geraldo gaat kickboksen dat hij het een stuk makkelijker krijgt dan ik. Vroeger schaamde ik mij als mensen mij vroegen hoe ik mijn auto wel niet had gekocht omdat ik dan zei dat ik kickbokser was en dat ze dan gelijk dachten dat ik waarschijnlijk ook criminele dingen erbij deed. ” zegt Nieky. Ook vroeg Henk wat hij voelde in de ring: “Dan ben ik zenuwachtig. Maar ik sta wel op fightmodus zeg maar. Ik heb er dan echt zin in maar ben ook blij als de wedstrijd voorbij is want dan heb ik ook wat meer tijd voor mijn eigen kids, daar voel ik me nog wel soms schuldig over, dat ik door het trainen soms te weinig aanwezig ben. Maar dat probeer ik te compenseren door na de wedstrijd alles te doen waar ze zin in hebben, zoals bijvoorbeeld naar een pretpark gaan”. Ook vroeg Henk of hij nog tips had voor succes: “Het leven draait om keuzes. Ga je linksaf of rechtsaf, dat maakt heel veel uit. Als ik ergens een verkeerde afslag had genomen dan weet ik wel waar ik nu beland zou zijn. Waarschijnlijk was ik nu een blower geweest, geen crimineel, maar toch wel een jongen die was blijven hangen in zijn jeugd.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>