Symphony 31 @ Ahoy Rotterdam

Posted by on / 0 Comments

The Dj Meets the Orchestra

Symphony 31, de vloeiende klanken van klassieke muziek gecombineerd met de hartslag van dance, dat zorgt voor een optreden zoals dat in Nederland nog niet eerder vertoond werd.
Op zaterdag 14 maart speeldein Ahoy The New Symphonics Orchestra bekende dancenummers op de beats van verschillende dj’s, geflankeerd door internationale topartiesten als Robin S., Soulvation, Candy Dulfer en Jocelyn Brown.
De spil van het event vormen dj Ronald Molendijk en meesterdirigent Maurice Luttikhuis, tezamen met het vijftigkoppige orkest.

Dance en klassieke muziek lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan. Niets is minder waar, bewijst Symphony 31. Volgens medeorganisator Frits Kuijper versterken de muziekstijlen elkaar juist: “De dj zweept de zaal op, het orkest brengt een mooie lading en de gastartiesten zorgen voor extra verdieping.”
Het unieke concert in Ahoy wordt ingevuld met bekende nummers die opnieuw zijn gearrangeerd door DJ Ronald Molendijk in samenwerking met meesterdirigent Maurice Luttikhuis. Denk aan Blame van Calvin Harris en Porcelain van Moby, en natuurlijk de liedjes van de gastartiesten zoals Robin S. en Jocelyn Brown. Maar ook klassieke symfonieën in een dance jasje, house-, pop- en dancenummers uit de top 40 of een plaat uit het discotijdperk met een stevige beat eronder zullen te horen zijn.

Naast Ronald Molendijk hebben dj’s Roog en Dennis van der Geest plaatsgenomen achter de draaitafel. Naast het orkest en de dj’s zijn er diverse solisten die een prominente rol hebben tijdens het unieke dancefeest. Jocelyn Brown, Sharon Doorson, Robin S., Soulvation, Candy Dulfer en MC E-Life brengen nieuw geproduceerde dancehits ten gehore. Ook andere gastartiesten zoals solo- violiste Mi Sun Hiltermann maakten de line-up van Symphony31 compleet. Volgend jaar wordt de tweede editie een feit en er wordt een versterking van de line up verwacht door o.a. Esmee Denters en Charly Luske.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>