bedrijfsfoto

Bedrijfsfotografie bij de Zakelijke Website

Posted by on / 0 Comments

Bedrijfsfotografie in combinatie met Ring Light

 

Vaak is het zo dat er bij bedrijfsfotografie meestal alleen portretten of groepsfoto’s worden genomen.

Maar bij deze opdracht was dat anders. We zijn geweest bij De Zakelijke Website voor een fotoshoot. Het was een combinatie van bedrijfsfotografie en portret + Ring Light. Dus we hebben de portable Ring Light ook meegenomen wat heel handig is voor dit soort shoots. Eerst hebben we wat sfeer foto’s gemaakt van hun kantoor wat best modern is ingericht, een soort van industrial meets minimal. Daarna hebben we ook wat foto’s van het personeel die aan het werk was, genomen. Het doel was om zo een impressie te krijgen van de zaak zelf. De foto’s werden gebruikt voor hun internetsite. Het is een bedrijf wat SEO doet voor bedrijven.

Bij zo’n shoot is het vaak handig dat de mensen gewoon doorgaan met hun dagelijkse werkzaamheden, dat maakt het dat de foto’s er zo natuurlijk mogelijk uitzien.Ook is het handig om creatief te werk te gaan door niet voor de hand liggende hoeken te kiezen zoals bijv. hieronder.

Zo krijg je dus de sfeer van het bedrijf op de foto en tegelijkertijd kunnen de mensen aan de camera wennen. Pas daarna ging we over aan de portretfoto’s. Op dat moment waren de werknemers al aan de fotograaf gewend en dus wat meer op hun gemak wat heel belangrijk is bij bedrijfsfotografie. Het doel is het team zo goed mogelijk in kaart brengen in hun natuurlijke staat. Als je dan tussendoor als fotograaf een dolletje maakt dan creëer je een leuke sfeer. Dat zorgt ervoor dat er spontane en authentieke foto’s ontstaan. We hebben eerst gebruik gemaakt van natuurlijk licht en pas aan het einde de Ring Light gebruikt aangezien dit heel vel licht is. Daar zou je echt van schrikken als je daarmee zou beginnen. En dat willen we uiteraard niet… Dan zou iedereen verblind gaan werken, laten we het gezellig houden toch ;).

Al met al is bedrijfsfotografie vooral een connectie maken met de werknemers van het bedrijf en lekker plezier hebben. Belangrijk is dat dat ook past bij het bedrijf, dat zou bij een advocatenkantoor waarschijnlijk heel anders zijn verlopen. Dus ook in bedrijfsfotografie heb je veel variatie, en dat houdt het leuk!!

Ook interesse in bedrijfsfotografie voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>