Bruidsfotografie

Bruidsfotografie Interview: Damon Pijlman

Posted by on / 0 Comments

Bruidsfotografie interview bezorgd door Top fotografen uit Nederland: Damon Pijlman

Elke maand proberen wij een interessant interview over bruidsfotografie neer te zetten.

Voor onze eerste interview zijn we in samenwerking met Beste Bruidsfotograaf bij Damon Pijlman van Studio Damon langs geweest. Wat een ontzettend aardige gozer is dat. Heel toegankelijk en hield helemaal geen informatie achter. We wilden graag iemand interviewen van de Top bruidsfotografie in Nederland. We vroegen ons af hoe een Top bruidsfotograaf als Damon te werk gaat, hoe hij is begonnen, wat voor verschillende technieken hij gebruikt in zijn bruidsfotografie en bijvoorbeeld SEO voor zijn website. Ook vroegen wij Damon hoe hij met zijn klanten omgaat, hoe hij zijn prijzen bepaalt en de verschillende kneepjes van het vak! Kortom, alles wat eigenlijk bij bruidsfotografie komt kijken en hoe hij bijvoorbeeld zijn bedrijf runt. Ook vroegen wij Damon met welke albums hij werkt, wat zijn dromen en aspiraties zijn binnen de bruidsfotografie in Nederland en de rest van de wereld. Hij vertelt ons over zijn idolen, over zijn mede bruidsfotografen in Nederland en ook wat de dingen zijn die eigenlijk niemand van hem weet! Zo vertelt hij bijvoorbeeld dat het niveau van bruidsfotografie in Nederland heel hoog ligt en dat hij liever een huwelijk doet die problemen oplevert dan een huwelijk waar alles goed gaat. Dit omdat het dan uitdagend is en daar ligt, vindt hij, juist de uitdaging om bruidsfotografie naar de “next level” te tillen. Interessant was ook om te weten hoe hij met bruidsparen overlegt over zijn stijl: “ Bruidsparen komen meestal af op mijn portfolio. Als ze dan bepaalde foto’s van mij verlangen dan leg ik ze uit dat daar bepaalde afspraken over gemaakt moeten worden. Dus als ik een bruidspaar tussen een gang van het diner kan meesleuren voor 10 minuten dan moet dat natuurlijk van tevoren goed afgesproken zijn om zo misverstanden te voorkomen.”

Al met al een super interessant interview waar je als fotograaf veel uit kan halen of je nou bij de Top hoort, middenmoot of beginnend bent!

Damon is verkozen tot beste Trouwfotograaf van Nederland in 2014 (NTBO), Top 10 Photographer in the World Fearless Photographers 2015, Overal winnaar Master of Dutch Wedding Photography 2015, Best of the Best Junebug Destination Weddings 2015 + 2014.

Damon geeft ook workshops voor fotografen dus als je meer wilt leren van deze Master meld je hier aan voor de workshops.

Volg ons op facebook en andere social media om up- to- date te blijven van meer interviews en ga naar onze youtube channel en klik subscribe!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>