Documentaire Mi Sun Hiltermann

Posted by on / 0 Comments

Documentaire Mi Sun 

Dit is mijn allereerste documentaire. Als onderwerp heb ik voor Mi Sun Hiltermann gekozen.

documentaire

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest naar het verhaal achter een persoon.

Ik ontmoette Mi Sun Hiltermann bij toeval tijdens haar optreden in Ahoy. Wat mij toen gelijk opviel was haar open persoonlijkheid. Ze heeft een apart verleden en is veelzijdig in haar dagelijks leven, een kleurrijk schilderij waarin zij centraal staat en zodoende, al haar talenten optimaal kan uiten door middel van haar passie voor muziek en ondernemen.  

Door heel veel met haar op te trekken, kreeg ik steeds meer inzicht in haar leven en hoeveel zij eigenlijk voor elkaar krijgt.

Ik heb een stukje van haar onderneming MiXin’Music in kaart gebracht, hoe ze les geeft en wat haar visie is als muziekdocente. Ik ben meegegaan naar optredens, zowel kleine als grote. Ik ben bij haar  thuis geweest en gepraat over haar verleden, hoe het proces van haar adoptie tot stand kwam, wat haar gevoelens waren jegens dat proces en hoe ze nu terugkijkt op alles wat gebeurt is. Ook zijn we een keer bij Codarts geweest waar ze les heeft gegeven aan 1ste jaars studenten van de opleiding muziek, om ze de ins en outs van verkoop in de muziekindustrie te leren.

Ik ben erbij geweest met een aantal studio sessies, ze produceert haar nieuwe album samen met de producer van het liedje “Waves”: Mihai Puscoiu.

Documentaire-Mi-Sun-Hiltermann-Jay-Oliveira-karmic-pro-media-14523

Een aantal optredens met de String Cats, een duo waar zij ook in optreedt samen met haar vriendin Annelieke Marselje.

Verder hebben we samen ook een uitstapje gedaan naar Milaan waar we een optreden voor Philips hebben bijgewoond. We hebben veel van de stad gezien en ze heeft daar een neef die zo vriendelijk was om gids te zijn in dat mooie stad. Later, vóór de terugreis, kreeg ik een voedselvergiftiging door een pizza die ik daar gegeten heb (je zou toch anders verwachten in Italië) en ben tijdens de reis naar Nederland heel ziek geweest, die dag vergeet ik noooooit meer…

Ik ging verder de diepte in met haar om uit te zoeken in hoeverre haar verleden invloed heeft op haar dagelijks leven, welke projecten zij het leukst vindt, welke projecten haar nu bezig houden en haar plannen voor de toekomst…   

https://youtu.be/sPuFNOXszjo

Deze documentaire begon eigenlijk als een experiment en zou eerst een soort van mini- documentaire worden van 10 minuten. Aan het einde had ik zoveel materiaal van Mi Sun dat ik het zonde vond om het niet te showen. Het zijn een heuse 45 minuten geworden! Uiteraard zijn er stukjes bij dat het geluid niet echt super was. Omdat ik al mijn documentaires alleen schiet, zijn er altijd bepaalde uitdagingen waar ik mee geconfronteerd word waardoor ik later in het leerproces dat probeer op te vangen. Sinds de documentaire van Mi Sun ben ik veel beter geworden in heel veel technieken waardoor ik als documentaire maker ook ben gegroeid… Sommige stukjes audio heb ik proberen op te vangen door ondertiteling te gebruiken om toch het volledige verhaal te kunnen overbrengen.

Al met al vond ik het een geslaagd project. Ten eerste de ervaring die je opdoet. De manier waarop je diep in iemands leven kan raken en zo steeds meer info weet te krijgen. En ook de vriendschap die je maakt. Aan het einde van het project, en ook al gedurende het proces, zijn we een soort van vrienden geworden, wat ook superleuk is natuurlijk. Het is heel moeilijk om niet jezelf emotioneel te binden aan iemand waar je zoveel mee optrekt…

Ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten, van dit kleine documentaire, net zoveel als ik ook van het proces heb genoten! Enjoy…

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>