bruidsfotograaf

Bruidsfotograaf Ralf Czogallik Interview

Posted by on / 0 Comments

Fearless Bruidsfotograaf

Deze maand hebben we alweer een Fearless bruidsfotograaf geïnterviewd: Ralf Czogallik van Eppel fotografie.

We zijn naar het verre Limburg gereisd om even bij hem aan tafel te schuiven. Hij is zonder enige twijfel een van de beste bruidsfotografen van de wereld. Hij moest wel even op gang komen maar toen hij helemaal los kwam, ging het interview heel soepel.

We hebben veel onderwerpen besproken waar een top bruidsfotograaf mee te maken heeft om zijn bedrijf te kunnen runnen. Zo heb ik Ralf gevraagd hoe het is om zoveel bruiloften in het buitenland te hebben en hoe hij dat combineert met de thuis situatie, hij zegt:

bruidsfotograaf“Ik krijg volledige steun van mijn vrouw Ilona en zo vaak ben ik eigenlijk ook niet weg, dat lijkt soms zo maar dat is niet.” Wat mij gelijk opviel, en dat geeft Ralf zelf ook toe in het interview, is dat Ilona een hele belangrijke kracht is binnen dit leuke familiebedrijf. “Zonder haar was Eppel fotografie nooit geworden wat het vandaag is.” Aldus een van de beste fotografen van de wereld. We hebben Ralf gevraagd om 2 foto’s te editen om te laten zien wat voor technieken hij gebruikt. Ook hebben we een nieuwe rubriek toegevoegd aan het interview, namelijk: de Kijkersvragen. Waarin mensen de mogelijkheid krijgen om rechtsreeks vragen te stellen aan Ralf via facebook. Een van de vragen was dan ook hoe je zijn achternaam uitspreekt!

Als bruidsfotograaf heeft Ralf ook te maken met tegenslag, wij vroegen hem hoe hij met bepaalde situaties omgaat. Zo vertelt hij hoe het was om een workshop te geven terwijl zijn moeder net was overleden. Ook hoe hij bijna zijn vingertopje verloor in Lapland!

Ralf vertelt ons hoe hij met emotie omgaat tijdens een bruiloft: “Soms voel je een emotie opkomen en af en toe moet je de sluizen open kunnen gooien, we zijn maar mensen en af en toe huilen tijdens een bruiloft hoort erbij. Als ik voel dat dat nodig is, so be it!”

Al met al weer een super leerzame interview boordevol tips voor zowel beginnende als gevorderde bruidsfotografen.

 

https://youtu.be/RXP3gB3EY9Y

Ralf Czogallik geeft ook workshops in Nederland en buitenland, kijk hier voor meer info over workshops bruidsfotografie van Ralf.

bruidsfotograaf-ralf-czogallik

Ken je ook een TOP trouwfotograaf waar je meer van wilt weten? Geef ons een tip in de comments of neem contact met ons op! Opzoek naar een professioneel team voor je bedrijfsvideo of promo? Laat ons je wensen weten en dan kunnen we samen een pakket bespreken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>