Endemol behoudt monopolie op beelden Peter R. de Vries (1996)

Posted by on / 0 Comments

“Endemol is hier als rechthebbende verder geen toelichting over of verantwoording voor verschuldigd.”

Endemol, Peter R. de Vries 1996

Dat is het antwoord van Endemol op het verzoek of we de beelden van Peter R. de Vries konden gebruiken voor de documentaire van John Jansen. Ook hebben ze de aflevering die wij geupload hebben op youtube wereldwijd geblokkeerd.
John Jansen vroeg waar zijn eigen rechten lagen aangezien de uitzending over hem ging. Zij zeggen hierover: ” Nogmaals, Endemol is rechthebbende op en eigenaar van het beeldmateriaal van Peter R. De Vries Misdaadverslaggever, waaronder de aflevering over de Juliet bende. Meneer Jansen, u heeft hier geen recht op noch zeggenschap over. Het heeft geen zin om Endemol hierover te blijven mailen, bellen noch om de media op te zoeken. Wij zullen hier niet meer op reageren en ons standpunt is duidelijk.” Aldus het monopolie bezittende mediabedrijf.

Wij hebben als Karmic Pro Media laten weten dat we ons niet laten intimideren door Endemol, onze woordvoerder zegt hierover: ” Kijk, wij beschrijven in de documentaire film een stukje Nederlandse geschiedenis, de Juliet bende was destijds een gevreesde groep en was veel in het nieuws. Als we dit allemaal niet zouden gebruiken dan zou het verhaal gewoon niet kloppen en wij willen een 100% betrouwbaar verhaal aan ons publiek kunnen geven. Dit houdt in dat het stukje van Peter R. de Vries misdaadverslaggever er gewoon in blijft, laat ze maar komen met hun advocaten, die hebben wij ook.” Documentaire maker Jay Oliveira voegt hier nog aan toe: “Het zou toch te gek zijn als we een documentaire film over Mike Tyson zouden maken en daarin geen bokswedstrijden laten zien omdat de verschillende rechthebbende partijen dit verbieden? Hetzelfde geldt dan ook voor John Jansen en de Juliet bende.”
Of er verder nog juridische procedures komen, hangt dan af van Endemol. Karmic Pro Media doet er alles aan om de premiére van de documentaire zo snel mogelijk te laten komen maar door dit alles is er een vertraging opgelopen van 2 of 3 maanden.
Al met al is er veel interesse vanuit distributie maatschappijen dus een deal zal snel komen. Trailer van de documentaire is hier te zien:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>