Endemol wilt beelden John Jansen documentaire verbieden

Posted by on / 0 Comments

Capelle aan den Ijssel, 18 mei 2016

In 1996 is er een uitzending geweest van Peter R. de Vries waarin uitgebreid verslag wordt gegeven over de Juliet Bende. Daarin is ook te zien hoe Peter R. brieven uitwisselt met John Jansen die toen in Madrid vastzat, wachtend op uitlevering. In de documentaire van John J. die 2 uur duurt, is ongeveer 1,5 minuut van deze uitzending te zien. Regisseur Jay Oliveira vroeg in februari al toestemming om gebruik te kunnen maken van deze beelden maar onlangs is er contact geweest met Endemol : “Jullie hebben destijds een aanvraag gedaan, wij hebben deze toen doorgestuurd aan Juridische Zaken. Als wij van hen als antwoord krijgen dat materiaal inzien mag, maar gebruiken in de documentaire niet, dan is dat zo. Zij zullen hierin ongetwijfeld de juiste afwegingen gemaakt hebben.” Aldus een woordvoerder van Endemol. 

Peter R 2

 

De documentaire zou in april uitkomen maar door deze procedure weet nog niemand wanneer de daadwerkelijke datum zal zijn. Jay Oliveira zegt hierover: ” Wij doen er alles aan om deze documentaire uit te brengen, het is belangrijk dat alle feiten erin verwerkt worden om een zo duidelijk mogelijk beeld te kunnen creëren van John J. tijdens zijn uitlevering naar Nederland vanuit Spanje. Hiervoor hebben we echter delen van deze uitzending van Peter R. de Vries van 1996 nodig.” Aldus de Regisseur van Karmic Pro Media.

 

Peter R 3

Hieronder is de trailer van de documentaire te bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=OnfgdaWTTC0https://www.youtube.com/watch?v=OnfgdaWTTC0https://www.youtube.com/watch?v=OnfgdaWTTC0

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>