peter R. de Vries

VIDEO: Peter R. de Vries redt John J. Docu

Posted by on / 1 Comments

Dankzij Peter R. de Vries komt de documentaire film alsnog.

Toen Endemol geen licentierechten wilde verlenen aan Karmic Pro Media voor de uitzending van 1996 van Peter R. de Vries hebben wij besloten om naar de bron te gaan:  Peter R. de Vries zelf!

We stuurden de trailer met uitleg via e-mail. We hadden nooit gedacht dat hij hier gehoor aan zou geven maar een uur later hadden we al een reply. Peter vroeg aan ons wat precies de bedoeling zou moeten zijn en waar we hem voor nodig hadden. We hebben uitgelegd dat we dus die beelden van 1996 niet mochten gebruiken, hij zei: “Zelf vind ik het geen probleem als je die beelden van 20 jaar geleden gebruikt.” We legden hem uit dan Endemol eigenaar is van de rechten over dat programma en hij vond het geen probleem om het een en ander weer in te spreken voor ons, dit is wel het ultieme geluk geweest want dit heeft de documentaire gered van maandenlange procedures. Endemol wilde zelfs dat we het artikel van Omroep Brabant weg lieten halen waarin beschreven wordt waarom de documentaire een vertraging opliep terwijl wij helemaal geen invloed hebben op de redactie van Omroep Brabant.

Ook John Jansen had Peter nog nooit ontmoet ondanks dat ze dus in het verleden brieven hadden uitgewisseld. Dit was dus ook een buitenkans om die ontmoeting te laten plaatsnemen. Peter R. de Vries vroeg aan John hoelang hij in totaal in zijn leven had vastgezeten waarop John antwoorde: ” Ik heb 12 jaar in mijn leven gezeten maar ik heb echt geleefd.” Peter vroeg nog: ” Vond je dat niet zonde van je tijd?” John zei: ” 65 jaar in een fabriek werken, dat is pas zonde van je tijd.”

Al met al zijn we Peter R. de Vries eeuwig dankbaar, hij had dit niet hoeven doen. Toch was hij zo vriendelijk om tijd van zijn drukke schema vrij te maken om ons te woord te staan en zo de documentaire weer nieuw leven in te blazen. Ook heeft hij hier geen geld voor gevraagd iets wat je niet vaak ziet in deze wereld.

Peter BEDANKT!

Check hier de trailer van de docu:

1 reactie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>