Documentaire John Jansen|| Official Trailer

Documentaire John Jansen

Documentaire John Jansen komt binnenkort over het leven van de ex- crimineel!

De Bredase ex-crimineel heeft een indrukwekkend Curriculum Vitae als het gaat om zijn levenservaringen. Zo was hij lid van de Juliët bende die in de jaren negentig terecht stond voor hasjhandel en ontvoering van vooral criminelen. Daarnaast won hij nadat hij uit de gevangenis kwam 2,5 miljoen euro dankzij deelname aan de Staatsloterij. Karmic Pro Media volgde Jansen zes maanden en maakte de documentaire ‘John Jansen, een man met een eigen visie op het leven’.

In de documentaire John Jansen die in april in première gaat, vertelt Jansen zijn verhaal aan regisseur Jay Oliveira. Jansen tegen Oliveira: “Kijk, de regels in dit land worden gemaakt door de rijken voor de rijken. Doordat er veel mensen in armoede leven, kiezen er een paar om wetten te overtreden”. Over zichzelf zegt hij: “Ik zat in de hasjhandel, ik heb bankovervallen gepleegd, maar ik heb grenzen. Ik heb nooit iemand vermoord of verminkt.”

Waarom Oliveira een documentaire over de ex-crimineel wilde maken? “Een bankovervaller die uit de gevangenis komt, de loterij wint en een deel van het geld aan de armen geeft. Dat is een verhaal waard toch?” Oliveira checkte alles wat Jansen hem vertelde. Ook of Jansen daadwerkelijk de loterij won. “We dachten dat het misschien een constructie was. Maar zijn geld is na de winst eerst in beslag genomen en alles is gecontroleerd door de Belastingdienst.”

De documentaire is al genomineerd voor een prijs op het Downtown Film Festival in Los Angeles. Het is even afwachten of hij daadwerkelijk gedraaid zal worden, want een voorwaarde van het festival is de aanwezigheid van Jansen en Jansen komt met zijn strafblad de Verenigde Staten niet in. Oliveira probeert er nu voor te zorgen dat hij als woordvoerder voor Jansen mag gaan zodat de documentaire John Jasen toch gedraaid kan worden.

 

(Tekst van Breda Vandaag)

SHARE
Date

januari 16, 2016 2:08 pm

Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>